Det bästa tipset för att förbereda dig inför flygfiskesäsongen

Nyligen har han gått igenom redskap i förberedelse för sin första flygfiskesäsongen. När han började dra linan från rullen märkte han genast två saker. Det ena var att linan var smutsig, tråkig och nästan grå istället för att vara ljusgult som i vanliga fall. Detta var ju en besvikelse. Dessutom hoppade linan ut ur rullen samtidigt som han började veva in linan, vilket resulterade massor med knutar och trassel.

Innan du påbörjar flygfiskesäsongen är det enkelt och viktigt att justera och förbereda linan och rullen innan du kastar ut sparren i vattnet, för att säkerställa att allt fungerar korrekt med bra prestanda. Här kommer ett av de bästa tipsen för hur du kan vara helt förberedd för den stora dagen då du påbörjar flygfiskesäsongen.

Tips från coachen

Kontrollera linan efter skador och förslitning och var noga med att kontrollera den yttersta lindelen så fort du exempelvis fångar en gädda. Detta är till för att undvika att flugan draggar osv. Hur länge fluglinor duger beror på hur mycket du fiskar, redskap som används och de villkor du fiskar i. Om linan är sprucken, så är det dags för en ny.

No comments yet.

Leave a Reply